Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Mart 2013 Pazar

Balkabaklı Muhallebi (Pumpkin Pudding)



Scroll down for English...

Bu sıralar her yerde balkabaklı çeşitli lezzetler bulabilirsiniz. Gittiğiniz şık kafelerde, otellerin iddialı restoranlarında, basit bir köftecide…. Balkabağını alışagelmedik bir halde, püre şeklinde, klasik diyebileceğimiz tatlılara eklediğimizde, tatlının tamamen  farklılaştığını ve çok lezzetli bir hale geldiğini görüyoruz. Örneğin balkabaklı krem brüle,  balkabaklı beyaz çikolata mousse, muhallebi, vs… Dışarda yediğimiz bu lezzetlerin evde uygulaması hiç de zor değil.
Daha sonra farklı demelerim de olacak ama önceliği Balkabaklı Muhallebi’ye vermek istiyorum.

Kabak Püresi için Malzemeler:
2,5 kg balkabağı
750 gr şeker

Muhallebi için Malzemeler:
1 lt süt
1 bardak şeker (200 ml)
1 bardaktan biraz eksik un (110 gr)
125 gr tereyağ (margarin)
3-4 iri parça damla sakızı
10-12 adet Pötibör veya Yulaflı bisküvi
Süslemek için : Toz fıstık ve Hindistan cevizi





Yapılışı:




Önce kabak püremizi yaparak başlayacağız. Kabakların kabuklarını soyup iri küpler halinde doğradıktan sonra üzerine 750 gr şekeri ekleyeceğiz. Şekeri kabakların üzerine akşamdan ekleyip, pişirmeden bekletebilirsiniz. Düdüklü tencerede 10 dakika pişirmeniz yeterli. Normal tencerede pişirecekseniz eğer kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin.


Kabaklar piştikten sonra blender yardımı ile püre haline getirip, soğumaya bırakabilirsiniz. Pürenin çok katı olmamasına dikkat edin. Ne çok akışkan ne de çok katı olacak.









Artık muhallebimizi pişirebiliriz. Önce tereyağ veya margarin ile unu kavuracağız. 














Un pembeleşince için 1 litre süt ve bir bardak şekeri ekleyip, kaynayana kadar karıştıracağız. 










Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar pişirmeye devam edin. Ocağı kapatmaya yakın damla sakızlarınızı toz haline getirip muhallebinize ekleyin.













Muhallebiniz pişerken kare cam fırın kabına bisküvilerinizi bir kat olarak dizin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi soğumadan hemen düzgün bir şekilde bisküvilerin üzerine dökün.












Muhallebiniz biraz soğuduğunda üzerine hazırlamış olduğunuz kabak püresini ekleyin ve bir spatula yardımı ile düzleştirin.  








Toz fıstık ve Hindistan cevizi ile süslemenizi istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...





Nowadays, you can taste everywhere various pumpkin desserts. In a chic cafe, in ambitious hotel restaurants, in a regular meatball restaurant…. When we make pumpkin puree and add it to our classic desserts, we come across to a new and delicous recipes. Ie Pumpkin Crème brulée, white chocolate mousse with pumpkin, puding, etc…. All those tastes that we find in the cafes, restaurants are not impossible to cook at home.
I am planning to try some other versions of pumpkin desserts however I want to start with Pumpkin Pudding.

Ingredients for Pumpkin Puree:
2,5 kg pumpkin
750 gr sugar

Ingredients for Pudding:
1 lt milk
1 glass of sugar (glass of 200 ml)
110 gr flour
125 gr butter
3-4 big pieces of mastic
10-12 piece of petit-beurre or oat biscuit
To decorate; pistachio powder and coconut powder

Preparation:
We will start with our pumpkin puree. Peel the pumpkin and cut them into large cubes. Put them in pressure cooker and add sugar.  It is enough to cook in pressure cooker for 10 minutes. But if you use a regular casserole you need to cook until it is soft enough.
After you cook your pumpkins you will blend it until homogenize. It shouldn’t be so solid or so liquid so you can arrange it by adding a little bit of water in case needed while blending. You can set aside when your puree is ready.
Now it is time to cook our pudding. First of all melt the butter and put flour on a medium heat. Mix until it is pinkish brown.
Then you can add milk and 1 glass of sugar.  Mix until it boils and cook for 10 more minutes.
Right before you take away from the heat add powder mastic.
Place the biscuits at the bottom of glass pudding cup. (Square cup is suggested) Flat the top part.
Let it cool a little bit and then put pumpkin puree on top of your pudding. Flat the surface with the help of spatula. 
You can decorate the top part with pistachio and coconut as you wish.
Bon Appetit J