Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

29 Ekim 2013 Salı

Fırın Mücver (Zucchini Cake)

Scroll down for Engish...



Mücveri çok severim ama kızartması ağır olduğu için yememeye çalışırım. Dedim bir de fırında deneyelim. Gerçi birçok kişi fırında mücver yapıyor ama ben daha önce yapmamıştım. Bu yüzden benim için ilk deneme oldu. Yağ çok az hatta hiç koymasak bile olur, kabak ağırlıklı olduğu için hafif ve lezzetli. Tek başına yemek olabileceği gibi et ve balık yanında da süper uyum göstereceğini düşünüyorum.







Malzemeler:
4 Adet orta boy kabak
6-8 adet taze soğan
1 orta boy kuru soğan
3 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir demet dereotu
150 gr beyaz peynir
2 bardak un (200-250 gr)
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Kaşar peyniri


Yapılışı:

Öncelikle kabaklarımızı soyup hepsini rendeliyoruz. Kabaklar bekledikçe çok su saldığı için rendeleme sonrası kabakları sıkıp ayrı bir kaba alıyoruz.


Taze soğanları ince ince doğrayıp kabaklara ekliyoruz.

Aynı şekilde bir demet dereotunu da incecik kıyıp ekliyoruz.



Sonrasında 3 yumurta, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, beyaz peynir (kırıklanmış veya rendelenmiş) ve yağı karışıma ekliyoruz ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz.


En son unu azar azar eklemekte fayda var, kıvamı önemli 2 bardak un yeterli geliyor.


Hazırlamış olduğumuz karışımı tek büyük bir pişirme kabına ya da küçük tek kişilik kaplara koyup üzerine rendelenmiş kaşarlarımızı ekleyip fırında yaklaşık 30 dakika pişireceğiz.

Mücver sevenlere ama yağsız olsun diyenlere afiyet olsun J



I like zucchini cake a lot but the orginal way of making is deep frying, that’s why I try to avoid eating it. I decided to try to make it in the oven. I know many people is coking this recipe in the oven, but form e it is the first try. Inside there are a little amount of vegetable oil and basicly zucchini that maket his dish a very light option. It can be served as a main dish however usually we servet his with griled meat or fish as a side dish.

Ingredients:
4 medium size zucchinis
6-8 green onion
1 middle size onion
3 eggs
½ tea glass of sunflower oil (30ml)
150 grams of feta cheese
1 bucket of dill
200 gram of flour
Salt, black pepper, paprika
Yellow Cheese

Preparation:
First of all peel the skin of all zucchinis and grate them. The grated zucchinis will leave its juice so compress them and set aside.
Chop the green onions in small pieces and add them to zucchinis.
Chop the dill very finely.
Then add 3 eggs, spices feta cheese and the oil to the mixture. Mix well.
Finally we will add our flour. Mix well again.
Now we are ready to pour the mixture to cooking cups. You can use one large cup or individual small cups.
Grate the yellow cheese and add on the top right before you put your dish in the oven. In 30 minutes your zucchini cake is ready.
Enjoy….