Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

17 Şubat 2013 Pazar

Elmalı Turta (Apple Pie)


Scroll down for English...



Bugünün tarifi çok eğlenceli, hem yapması hem görüntüsü hem de tadı… Çocukluğumdan beri hayır diyemediğim ve günün her saati tüketebildiğim bir tat. Kahvaltıya verdiği ayrıcalık paha biçilemez, nescafenin yanında bir harika, çay saati için zaten bir şey dememe gerek yok J Anlayacağınız ben bu turtayı çok seviyorum, zaten elma, tarçın ve cevizin bir arada oldu ve beğeni uyandırmayan bir tatla henüz karşılaşmadım… İşte tarifimiz…



Malzemeler:
5 adet elma
1 bardak toz şeker
4 tatlı kaşığı tarçın
1 bardak ceviz içi
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 kaşık yoğurt
3 bardak un
1 paket kabartma tozu
Çok az tuz



Yapılışı:



İç Malzemeyi yaparak başlayacağız. Elmalarınızı kabuklu veya kabuğunu soyarak rendeleyin.







Bir tavada elma ve 1 bardak toz şekeri kavurun.













Şeker iyice eridikten sonra kapatmaya yakın tarçını ekleyin, bir süre daha pişirin.
Elmaları ateşten aldıktan sonra iri parçalara bölünmüş cevizi ekleyip soğumaya bırakın.














Hamurumuzu yapmaya başlayabiliriz. Öncelikle tereyağını eritin, erittiğiniz tavaya un, yoğurt, kabartma tozu ve yumartayı ekleyin.











Bütün malzemeyi yoğurup çok yumuşak olmayan bir kıvan elde edeceğiz. Tart hamurunuzu açmadan önce 1 saat kadar buzdolabında bekletmeniz faydalı olacaktır.
Bekleyen hamurumuzu açmadan önce ¼’i kadar kısmını ayıracağız.
Kalan hamuru bir merdane ile tart kalıbınızın ölçüsünden biraz daha geniz açacağız.










Hamurumuzu tart kalıbına koyunca kenarlarına da hamur gelmesine dikkat edelim.










Daha sonra hazırlamış olduğumuz elmalı harcı hamurun üzerine koyacağız.













En üste, ayırdığımız hamuru rendeleyerek elmalı harcın üzerine yayacağız.








Artık tartımız fırına girmeye hazır. 20 dakika kadar 180’de pişireceğiz.
Hamurun kızarmamasına dikkat etmek gerek. Fırından çıkarınca bir süre soğumaya bırakacağız. 







Soğuduktan sonra bir süzgeç yardımı ile üzerine pudra şekeri ekleyebilirsiniz.









Today’s recipe is a quite fun recipe in every sense, taste: delicious, preparation: fun, visual: very nice.
It dates back to my childhood, a taste that you can eat any time of the day. The value that Apple Pie adds to a breakfast is priceless, it goes perfect with a cup of late morning coffee, and no need to say anything about how it accompanies the tea time J
Briefly I love this apple pie, actually I cannot think of a recipe which doesn’t make me happy including apple, cinnamon and walnuts. Here we go….

Ingredients:
5 middle size apples
1 glass of sugar (200 gr)
4 tbs of cinnamon
1 glass of walnut
250 gr butter
1 egg
1 tbs yoghurt
3 glass of flour
1 packet baking soda
1 pinch of salt

Preparation:
We will prepare first the inside the pie. Grate apples with or without skin.
Put in a pan grated apples and sugar, cook until sugar melts.
Right before you take away from the heat, add cinnamon and walnuts. Mix well and put aside.
Time to make our pie dough.
Melt butter in a large pan, take away from the heat.
Add flour, yogurt, baking powder and egg. Mix well.
Put aside ¼ of the dough for top of your pie.
Roll out your dough with a help of Rolling pin. The size should be a little bit larger than your pie cup.
Sides of your cup should be covered with rolled out dough.
Put your apple mixture in the pie cup.
Grate the rest of the dough and put them on top.
Our pie is ready to go into oven. 20 minutes at 180 degrees would be fine.
You will take out your pie from the oven white. After you cook wait until it gets cooler and then add icing sugar.

1 yorum: