Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

13 Ocak 2013 Pazar

Çikolata Topları / Lollipop Kek (Chocolate Balls / Lollipop Cakes)



Scroll down for English




Bu tarifin hikayesi Chelsea Market’da başlıyor. Beni Oraya götüren Chris M. ’a teşekkürler. Süper sempatik bir yer. New York’un Mısır Çarşısı J Manavından, baharatçısına, kıyafetten mutfak malzemelerine her şeyden bir parça barındıran bir yer. 




Mutfak malzemeleri satan bir mağazada dolaşırken bu ilginç ve ne işe yaradığını anlamaya çalıştığın kek kalıbını gördüm. Üstü kapalı top şeklinde bir kalıp. Yanında da Lolipop çubaklarından. Üzerindeki resimlerden çok eğlenceli bir mutfak macerası olacağı kesindi.




Seyahatten döner dönmez (hemen yeni yıl arifesiydi) bu tarafi yeniyıl mönüsüne ekledim. Almış olduğum kek kalıbının üzerindeki tarifi yaptım, brownie tarifine çok yakın bir tarif.





Malzemeler :
125 gr damla çikolata
120 gr tereyağı
150 gr şeker
20 gr kakao
2 yumurta
90 gr un
¼ kaşık  tuz
24 adet Lolipop çubuğu J
360 gr sütlü ve bitter çikolata
Yuvarlak kek kalıbı




Hazırlanışı:


İlk olarak kalıbı yağlayın ve fırını 180 C’de ısıtın.

Tereyağı ve damla çikolataları bir tencerede eritin.







Karışımı ayrı bir kaba alın ve içine şeker ve kakaoyu ekleyin.











Karışım biraz soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip karışıma yedirin.















En son un ve tuzu da eklediğimizde karışımımız kalıba dökmek üzere hazır olacak.







Kalıbın delikli olmayan kısmına karşımdan ekleyin yarım topun tamını doldurun. (Yarım daireler kabarınca tam olarak top şeklini alabilsin diye)














15 dakika 180C’de pişirin.
Biraz soğuduktan sonra top keklerinizi rahatça kalıbından çıkarabilirsiniz.







Sütlü ve bitter çikolataları benmari usulü eritin.














Lolipop çubuklarını tek tek önce eriyen çikolataya sonra da kekinize batırın.







Çubuklu keklerinizi erimiş çikolataya batırıp, ayrı bir tabağa koyun.








Üzerini çeşitli süslerle süsleyebilirsiniz. Renkli şekerler en pratik yolu. Son derece de keyifli bir görüntü ortaya çıkıyor.
Umarım beğenirsiniz. Yoğun çikolata tadıyla bence çok başarılı bir tarif.






 The story of this recipe is back at Chelsea Market in NY. That’s why I want to thank at the first stage to Chris M. This is a very cozy and fabulous place. The “Spice Market” of New York. They have everything, greengrocer, spice store, fish market (very well-know with lobsters), cloths, etc…
While I was looking around in a Kitchen Supply Store I saw this nice baking pan, ball shaped. It was going to be a very fun Beg’s Kitchen experience, I was sure.
As soon as I was back (New Year’s eve) I added this recipe to our dine menu for New Year’s Eve. The recipe was written on the cake pan, and it is a kind of brownie recipe.

Ingredients:
(3/4 cup) 125 gr Chocolate Chips
(1/2 cup) 120 gr butter
(3/4 cup) 150 gr sugar
3 tablespoon cacao
2 eggs
(3/4 cup) 90 gr flour
¼ tbl spoon salt
24 lollipop sticks
360 gr Chocolate bar coating

Preparation :
First of all, Grease pan, set aside and heat the oven.
In an over size sauce pan, melt butter and chocolate chips. Stir until smooth and take away from the heat.
Pour into medium bowl and add sugar and cocoa.
When it is a little bit cooled down, add eggs one by one and mix well after each addition.
Add flour and salt, stir until blended.
Fill well each half ball of the pan.
Bake for 15 minutes at 180C
When it is cooled down you can simply take your chocolate balls out of the pan.

Melt chocolate and dip lollipop stick in the chocolate then into your cake.
Afterwards dip chocolate balls in chocolate and decorate with sprinkles as desired.

I hope you like it, it is a very successful recipe with its intense chocolate taste. 

2 yorum:

  1. Renkli şekerleri nerden bulabilirz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Renkli şekerleri veya muadilini Emiönü'ndeki mutfak ve pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Tahtakale olarak da biliniyor o bölge...

      Sil