Scroll down for English
Bu tarifin hikayesi Chelsea Market’da başlıyor. Beni Oraya
götüren Chris M. ’a teşekkürler. Süper sempatik bir yer. New York’un Mısır
Çarşısı J
Manavından, baharatçısına, kıyafetten mutfak malzemelerine her şeyden bir parça
barındıran bir yer.
Seyahatten döner dönmez (hemen yeni yıl arifesiydi) bu
tarafi yeniyıl mönüsüne ekledim. Almış olduğum kek kalıbının üzerindeki tarifi
yaptım, brownie tarifine çok yakın bir tarif.
Malzemeler :
125 gr damla
çikolata
120 gr tereyağı
150 gr şeker
20 gr kakao
2 yumurta
90 gr un
¼ kaşık tuz
24 adet
Lolipop çubuğu J
360 gr sütlü
ve bitter çikolata
Yuvarlak kek kalıbı
Hazırlanışı:
İlk olarak kalıbı yağlayın ve fırını 180 C’de ısıtın.
Tereyağı ve damla çikolataları bir tencerede eritin.
Karışımı ayrı bir kaba alın ve içine şeker ve kakaoyu
ekleyin.
Karışım biraz soğuyunca yumurtaları tek tek ekleyip karışıma
yedirin.
En son un ve tuzu da eklediğimizde karışımımız kalıba dökmek
üzere hazır olacak.
Kalıbın delikli olmayan kısmına karşımdan ekleyin yarım
topun tamını doldurun. (Yarım daireler kabarınca tam olarak top şeklini
alabilsin diye)
15 dakika 180C’de pişirin.
Biraz soğuduktan sonra top keklerinizi rahatça kalıbından
çıkarabilirsiniz.
Sütlü ve bitter çikolataları benmari usulü eritin.
Lolipop çubuklarını tek tek önce eriyen çikolataya sonra da
kekinize batırın.
Çubuklu keklerinizi erimiş çikolataya batırıp, ayrı bir
tabağa koyun.
Üzerini çeşitli süslerle süsleyebilirsiniz. Renkli şekerler
en pratik yolu. Son derece de keyifli bir görüntü ortaya çıkıyor.
Umarım beğenirsiniz. Yoğun çikolata tadıyla bence çok
başarılı bir tarif.
The story of this recipe is back at Chelsea Market in NY. That’s why I want to thank at the first stage to Chris M. This is a very cozy and fabulous place. The “Spice Market” of New York. They have everything, greengrocer, spice store, fish market (very well-know with lobsters), cloths, etc…
While I was
looking around in a Kitchen Supply Store I saw this nice baking pan, ball
shaped. It was going to be a very fun Beg’s Kitchen experience, I was sure.
As soon as
I was back (New Year’s eve) I added this recipe to our dine menu for New Year’s
Eve. The recipe was written on the cake pan, and it is a kind of brownie
recipe.
Ingredients:
(3/4 cup) 125 gr Chocolate Chips
(1/2 cup) 120 gr butter
(3/4 cup) 150 gr sugar
3 tablespoon cacao
2 eggs
(3/4 cup) 90 gr flour
¼ tbl spoon salt
24 lollipop sticks
360 gr Chocolate bar coating
Preparation :
First of
all, Grease pan, set aside and heat the oven.
In an over
size sauce pan, melt butter and chocolate chips. Stir until smooth and take
away from the heat.
Pour into
medium bowl and add sugar and cocoa.
When it is
a little bit cooled down, add eggs one by one and mix well after each addition.
Add flour
and salt, stir until blended.
Fill well
each half ball of the pan.
Bake for 15
minutes at 180C
When it is
cooled down you can simply take your chocolate balls out of the pan.
Melt
chocolate and dip lollipop stick in the chocolate then into your cake.
Afterwards
dip chocolate balls in chocolate and decorate with sprinkles as desired.
I hope you
like it, it is a very successful recipe with its intense chocolate taste.
Renkli şekerleri nerden bulabilirz acaba?
YanıtlaSilRenkli şekerleri veya muadilini Emiönü'ndeki mutfak ve pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz. Tahtakale olarak da biliniyor o bölge...
Sil