Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2012 Pazartesi

Oğmaç Çorbası (Crumble Soup)





Bütün bu pasta, kurabiye tariflerinden sonra diyorum ki sıcacık bir çorba içelim. “Oğmac” yapalım. Yöresel bir tarif, anneannemin ellerinden süper oluyor. Sadece o değil tabi istekle yapılan her elden süper olur. Yöre kavramını biraz daha açayım, Trakya bölgesinden gelen bir tarif, en sık göçmenler yapıyor. Sütlü bir çorba, süt deyince bir çok kişiye tuhaf gelebilir, ama bir şans vermenizde kesinlikle fayda var J









Malzemeler:
Hamuru için; 1 Yumurta, aldığı kadar un

Çorba için;
5 bardak Tavuk suyu
4 bardak süt
Tuz, karabiber
Ev kekiği







Yapılışı




İlk önce oğmaçlarımızı yapacağız.

Bir yumurtanın üzerine biraz tuz ve karabiber ekliyoruz.







Yumurtayı elimizle karıştırdıktan sonra üzerine bir bardağa yakın un ekleyeceğiz ve bütün bir hamur kıvamına getirmeden minik parçalar yapacağız. Hamuru çok sıkmayın, oluşan minik hamurlarınızın kabarık olmasında fayda var. Bu işleme ufalamak diyebiliriz. Hamurlarımızı hazırlayınca çorbamızın yapımına geçebiliriz.
Tercihen tavuk suyunu evde yapmayı öneririm. Bunun için tavuk haşlamamız gerek, göğüs haşlaması uygun olacaktır. Haşlarken içine küçük bir adet  soyulmuş bütün soğan atarsanız daha lezzetli olur.







Tavuk suyunu kaynatın (tavuğu ve soğanı içinden pişince çıkaracaksınız, isteğe bağlı olarak, minik parçalar çorbaya katılabilir, çok da güzel olur). Kaynadıktan sonra biraz tuz ekleyin. İçine hazırladığınız oğmaçları atın.








Oğmaçlar çok çabuk pişecektir, üste çıkmaya başladıklarında sütümüzü ekleme zamanı gelmiştir.4 bardak kadar sütü kaynayan çorbamıza ekliyoruz. Sütü ekledikten sonra çorbanızı kaynatmayın, süt kesilebilir. Kenarları kabarmaya başlayınca ateşten alabilirisiniz.










Ateşten aldıktan sonra kekiğinizi eklediğinizde çorbanız servise hazır hale gelecek.









After all these cookie and cake recipes, let’s have a warm soup. Let’s cook “Ogmac”. This is a regional recipe; It is delicious when it is made by my grandmother. Of course she is not the only one who can cook it that delicious, when someone cooks it with love and sympathy, it will be delicious for sure. I guess I need to zoom the word “regional”. This soup is coming from Thrace, mostly cooked by the families who came from that region. It contains milk. When I say milk, some of you might think that is not your type, but I bet it is worth giving a chanceJ.

Ingredients:
For the pasta; 1 egg and flour as it takes, some salt & black pepper

For soup;
5 glass of chicken broth
4 glass of milk
Salt & black pepper
Home planted thyme
 
Preparation:

First we will make our pasta.

On top of the egg sprinkle some salt and black pepper.

Mix it by hand, and add some flour (approximately 1 glass). You will not make 1 big dough but we will make small pieces of dough. Don’t squeeze your dough too much. They all need to be puffy. We can call this process crumbling.

After we have our dough done, we will start preparing the soup.


I prefer to make our own broth by boiling a chicken breast. To boil, you can put one small onion in whole shape (peeled). When chicken is cooked you can take them out (chicken and onion). You can also put some small pieces of chicken in your soup. It depends on how you like. Add some salt as well.


You will add your pasta to boiling broth. They will be cooked very soon. When your pasta comes to surface, it is the time to add milk. After you add the milk, do not boil it. When you see bubbles at the sides, you take it away from the heat.


Finally you add home planted thyme, and then your soup is ready to serve.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder