Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

16 Şubat 2013 Cumartesi

Mısır Ekmeği (Corn Bread)


Scroll down for English...
  

Çok patrik ve lezzetli bu tarifi çay saatine eşlik etmek üzere veya akşam yemeğinde değişik ekmek servis etmek isteyenler için yayınlıyorum. Yapması çok kolay, malzemeleri genelde evde bulunan bu tarif bir “anne” tarifidir. İsminin mısır ekmeği olduğuna bakmayın, mısır ekmeğinden daha lezzetli tek başına da yenilebilen kek tarzı ama tuzlu bir tarif. Beğeneceğinizi umuyorum J











Malzemeler:
½ kg mısır unu
3 kaşık yoğurt
1 su bardağı un
2 su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz





Yapılışı:


Yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabına koyun ve bir spatula yardımı ile karıştırın.








Üzerine mısır unu ve normal unu ekleyin. Biraz daha karıştırın.








En son yaklaşık 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin, çok katı olmayan kek kıvamında bir karışım elde etmeniz gerekecek bu nedenle sütün tamamını kullanmanız gerekmeyebilir. Bu kısmı biraz göz kararı.








Karışımınız hazırlandığına göre pişirme kalını sıvı yağ ile yağlayıp, unlamanız gerekli. Bu işlem ekmeğinizin kalıptan kolay çıkmasını sağlayacak. Bu ekmek tarifi için ufak kare bir cam pişirme kabı veya dar uzun bir kek kalıbı kullanabilirsiniz. Ekmek şeklinde olması için dar dikdörtgen kalıbı öneririm ben.







Yaklaşık yarım saat 180derecede fırında pişirin.









Mısır ekmeğinizi fırından çıkarım 5-10 dakika bekledikten sonra kalıbından kolayca çıkarabilirsiniz.

Cam bir pişirme kalıbı kullandıysanız, kabından çıkarmanıza gerek yok, keserek servis edebilirsiniz.




This is a very practical and delicious recipe that can accompany your tea time or any kind of meal as bread. It is easy to cook and ingredients are the ones that all of us have in our kitchen which makes it a “Mom’s recipe” The name is corn bread but it is a kind of salty cake that you can serve solo J I hope you like it….

Ingredients:
½ kg corn flour
3 tbs yoghurt
1 glass flour
2 glasses of milk
½  glass of vegetable oil
1 egg
1 packet of baking soda
1 tea spoon salt

Preparation:
Mix yoghurt, egg and oil with a help of spatula.
Add corn flour and wheat flour, mix again.
Now you can add the milk slowly while steering. Observe the dough while adding milk, the consistency needs to be like cake, so you do not necessarily pour all the milk.
Butter the cake cup and add some flour so that your cake does not stick to the cup.
You can use a glass baking cup or regular thin, rectangular one. I would suggest thin, rectangular cup, so that Corn Bread would look like real bread.
Bake it 30 minutes in the oven at 180 degrees. 

2 yorum: