Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

31 Ocak 2015 Cumartesi

Ev Yapımı Ferrero Rocher (Home Made Ferrero Rocher)

Scroll down for English...







Bu tarif takip etmeye başladığım bir İtalyan yemek blog'unun suçudur, benimle hiç ilgisi yok...
Bu tarif görülür de denenmez mi? Diyor ki evde Ferrero Rocher yapabilirsiniz. Sen misin diyen, işte sonucu aşağıda…
 


Malzemeler:
200 gr Nutella
150 gr fındık
100 gr fındıklı gofret
150 gr bitter çikolata









Yapılışı:



Fındıkları öncelikle bir doğrayıcı yardımıyla ufak parçalara ayırıyoruz.

Sonrasında fındıklı gofreti kırarak ufak parçalara bölüyoruz.






Fındık, Nutella ve gofretleri homojen bir karışım haline getirip, yarım saat kadar buzdolabında bekletiyoruz.



Hafif katılaşan karışımımızı bir tatlı kaşığı yardımıyla top şeklinde parçalara ayırıyoruz.






Yarım saat daha buzdolabında bekletip, mümkün olduğunca sertleşmesini bekleyeceğiz.







Son olarak da bitter çikolatalarımızı benmari usulü (kaynayan suyun üzerinde ayrı bir kap ile eritme yöntemi) eritip, her bir çikolata topunu batırıp çıkaracağız, ufak bir maşa bu işleme yardımcı olabilir.













Tekrar soğuması için dolapta beklettikten sonra bu işlemi bir kez daha yineleyebiliriz. Ben sadece bir kez çikolataya batırdım, ikinci sefer daha güzel kıvam almasına neden olur.





Erimiş çikolataya batırdığını topları düz bir tabakta soğumaya alabilirsiniz benim yaptığım gibi, ancak şekillerinin top halinde kalması için erimiş çikolataya batırdığınız topları ızgara teli üzerinde soğutursanız çikolatanın fazlası akarak topların şeklini korumasına yardımcı olacaktır.




 Buzdolabında tekrar soğumalarını yarım saat kadar (belki biraz daha fazla) bekledikten sonra, kare şeklinde keseceğiniz alüminyum folyolara sarıp, dolapta saklamaya devam edebilirsiniz.
İçi nutella bazlı dışı da ince bir tabaka çikolatadan oluştuğu için çok kolay eriyor, bu nedenle servis ettiğiniz zaman dışında buzdolabında saklamanızı öneririm.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ama dikkat edin, bağımlılık yaratabilir…




It is not my fault, this recipe is all because of an Italian recipe blog that I recently started to follow J

It was impossible for me to avoid trying this recipe where it says you can make your own Ferrero Rocher chocolates… So here it comes below the recipe…


Ingredients:
200 gr Nutella
150 gr nuts (in small pieces)
100 gr nut wafer
150 gr bitter chocolate (70%)

Preparation:
Beat the nuts in small pieces.
Mix the nuts with wafers and add Nutella.
Mix all ingredients well, and keep them in the fridge for half an hour.
Make small balls by a help of a tea spoon and keep them again in the fridge for half an hour more.
Melt the bitter chocolate (bain marie) and tip your Nutella balls in it and set aside to cool them on a flat plate. After all Nutella balls are dipped in chocolate keep them in the fridge.
You may also use grillwork if you prefer to keep ball shape of your chocolate, so that the excess of the chocolate pour in to a tray (not stick at the bottom of the chocolate)
You can apply bitter chocolate on your Nutella balls twice which makes your chocolate harder.
Cool your chocolates in the fridge for a hour and then wrap them with a foil paper.
Since the main ingredient is Nutella and it is covered by a thin layer of chocolate, it melts easily, that’s why it is better for you to keep them in the fridge if you are not serving them immediately.

For the ones who would like to try this recipe, please enjoy, but keep in mind that it is a kind of addiction…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder