Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

1 Eylül 2013 Pazar

Sorbe - Şeftali & Böğürtlen (Sorbet - Peach & Blackberry)

Scroll down for English...


Geçen hafta sonu gazetenin pazar eklerini okurken gözüme sorbe tarifi takıldı.Refika Birgül’ün bu tarifini ben de blogumda paylaşmak istedim.  Özellikle yemek aralarında servis edildiğinde büyük keyif veren bu lezzet (bazı restoranlarda karşılaşırsınız, ana yemek öncesi ana yemeğin keyfini daha iyi çıkarmanız için limon sorbe servis ederler) başlı başına tatlı olarak da servis edilebiliyor. Ev yapımı olacağı için hem doğal hem de meyve bazlı olması nedeniyle çok hafif. Yazın sonlarına geldiğimiz bu günlerde yaz meyvelerinin son demlerinden faydalanmak için süper bir tarif.

Okuduğum tarifte 3 çeşit sorbe vardı. Birisi Şeftali-İncir bir diğeri Şeftali-Böğürtlen ve üçüncüsü ise lokumlu bir tarifti. Lokumlu olanı ayrıca denemeye değer.. Dener denemez Beg’s Kitchen’da paylaşıyor olacağım. Geçen hafta tarifi okur okumaz buzdolabını açtım ama şeftalim olmadığı ve  serde sabırsızlık olduğu için kayısı-erik karışımı denedim. Tadı çok lezzetliydi ancak bu iki meyvenin karışımı renk olarak kahverengi verdi ve görseli çok ideal olmadı. Bu nedenle bu tarifi paylaşmak için bu hafta sonunu beklemem gerekti. Görsellik de tatlı konusunda çok önemli çünkü.

Hazırsanız bu pratik ve bir o kadar lezzetli sorbenin tarifine başlıyorum…

Malzemeler:
300 ml su
300 gr şeker
4 ortaboy şeftali
1 kase böğürtlen

Yapılışı :
Öncelikle su ve şekerinizi şerbet haline getirene kadar kaynatın ve soğumusı için bir kenarda bekletin.

Şeftalileri soyup blender ile püre haline getirin



Daha sonra böğürtlenlerinizi ekleyip olarına blender yardımı ile meyve pürenize ekleyin.









Mevye karışımınız çok tatlı bir renk alacak, kullandığınız böğürtlen yoğunluğuna göre değişebilir.





Soğutmuş olduğunuz şerbeti de püreye ekleyip biraz daha çırpın.






Kapaklı bir kap ile buzluğa koyabilirsiniz artık.

Kıvamının güzel olması için sorbeniniz donana kadar her yarım saatte bir çırpmanız öneriliyor.

5 saat sonra tamamen donmuş olan sorbenizi dondurma kaşığı yardımı ile servis edebilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun….




Last weekend while I was reading newspapers, I saw Sorbet recipes. And I immediately wanted to share this recipe of Refika Birgül. This recipe which is especially delicious when it is served between courses (at some restaurants you have sorbet before your main course to clear your mouth and make your stomach ready for the main course) can also be served as dessert itself. Since it is homemade, it is natural and given that it is fruit based dessert, it is very light. Now a day’s being at the end of the summer, it is a quite nice way of enjoying summer fruits before they are off the market.
There were 3 different types o sorbet recipe in the article that I read. First one was Peach & fig, the second one was peach and blackberry and the third one was with Turkish Delight. The third one is definitely worth trying. I will share that one as well as soon I try. Last week, as soon as I read the recipe I wanted to do the sorbet however there were no peaches in my refrigerator so being an impatient personality I tried it with some other fruits such as apricots and plums. The taste was delicious however the colour of the sorbet is a kind of brown and it didn’t seem to me to be shared since the presentation and the look of the dessert is also important beside it’s taste. But it was still delicious. So it is only this weekend that I find time to try peach and blackberry.
If you are ready, we can know start the recipe of Sorbet with peach and blackberry.
Ingredients:
300ml of water
300 gr of sugar
4 middle size peaches
1 bowl of blackberry

Preparation:
First we will do our syrup with sugar and water. Boil them together for 10 minutes and put aside to cool down.

Peel the peaches and blend them.

Add blackberries and blend them as well.

The color of your fruit puree will be a lovely color with the help of blackberries.

You may now add the syrup to you fruit puree and blend them again.

Now you are ready to put your sorbet in the deep freeze of your refrigerator.

To make your sorbet mixed well you need to blend every half an hour till your sorbet gets frozen.

At the end of 5 hours your sorbet will be ready to serve, you can use an ice-cream serving spoon and a mint leaf on your presentation cup.

Enjoy your sorbet…

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık :)
    Blogunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    45. takipçiniz benim.
    Bu arada birbirinden güzel hediyeleri olan 3 farklı çekilişim var, kaçırmayın derim, muhakkak beklerim :)
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com

    YanıtlaSil