Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Mart 2014 Pazar

Puf (Marshmallow Cakes)


Scroll Down for English...


Yukarıdaki resimden de göreceğiniz gibi “ye beni” diye bağıran bir tatlı. Bu tarifi annem bir arkadaşından öğrendi. Her ne kadar ben hazır puding ve malzeme kullanmayı sevmesem de, fikir o kadar güzel geldi ki bana, mutlaka yapmalı ve paylaşmalıyım diye düşündüm. Her ne kadar markette hazır ürünlerin için katkı maddesi vs olsa da arada bir kaçamak yapmaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

Bu tarife sloganım da var; “Eti “puf” yapar da ben yapamaz mıyım?” Bildiğiniz gibi puf’un ana maddesi marshmallow, içindeki o yumuşacık kıvamı bu sağlıyor. Türkçeleştirmemiz gerekirse süngerimsi şekerleme diyebiliriz. Yapacağımız tarif bu süngerimsi hissi fazlasıyla bize verecek ve yerken bir o kadar da hafif olduğunu hissettirecek. Kalorisini sormayın, bu güzel görüntüyü tadarken, en son düşünülebilecek şey kalorisi...

Malzemeler:
KEK
2 yumurta
1 bardak şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMA
1 paket Crème Olé  (Dr. Oetker)
1 paket kremşanti
3 bardak soğuk süt


Yapılışı:



Öncelikle Yumurta şeker, yağ ve sütü çırpıyoruz. Sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da ekleyip, birkaç daha çırpıyoruz.











Hazır olan kek karışımımızı normal kek kalıbına değildi, yağlı kağıt koyduğumuz büyük fırın tepsisine döküyoruz. Karışımı bütün tepsiye mümkün olduğu kadar yayın, kek kısmı Puf’un tabanını oluşturacağı için ince bir tabaka olarak pişireceğiz. Tepsiye karışımı döktükten sonra bir spatula yardımı ile iyice yayın.
 




Fırının tura ayarında 180 derecede yaklaşık 15 dakika pişirin. Kekinizin daha erken piştiğinizi düşünüyorsanız, bir kürdanı keke batırın, çıkardağınızda temizse artık fefi fırından çıkarabilirsiniz. Bir kenarda soğumaya bırakın.







Kekimiz soğurken kremamızı hazırlayabiliriz. Bir paket Crème Olé ve kremşantiyi ir karıştırma kabına koyup karıştırın. Üzerine 3 bardak süt ekleyim 5-7 dakika kadar mikser ile çırpın. Kremanız koyu ir kıvamda olmalı bu nedenle kıvamı bulana kadar çırpmanızı tavsiye ederim.







Kekimiz tamamen soğuduktan sonra bir bardak yardımı ile daireler keseceğiz. Normal 200ml ‘lik su bardağı kullandığımızda bu tariften yaklaşık 20 daire çıkıyor. Arada kalan parçaları sakın atmayın, onlarla biraz sonra pufumuzu süsleyeceğiz.
 









Her bir dairenin üzerine solu bir kaşık krema koyup üserine güzelce düzeltin. Tüm kekelerin üzerine krema koyduktan sonra, kalan kek parçalarını rondo yardımı ile toz haline getirin.










Pufları servis yapacağınız tabağa dizdikten sonra üzerine kek tozlarından olca ekleyin, kremanın üzerine yapışacağı gibi pufların aralarına da dökülecek ve servis için çok güzel bir görüntü oluşturacak.







Yapıldığı anda da çok lezzetli ancak birkaç saat buzdolabında bekletirseniz, daha güzel bir tat alacak.

Umarım hem yaparken hem de yerken eğlenirsiniz.

Afiyet Olsun…







As you may see from the picture above, this dessert crying out “EAT ME”. This is a recipe that my mother learned from one of her friends. Although I am not keen on making recipes ased on instant products, the idea was so good that I couldn’t stop myself trying it. As we all know instant products has additives, but I think it is okay to use them once in a while.



I have a motto for this recipe; “Eti can make “Puf” , couldn’t I”. Eti is a very well-known brand of cookies, chocolates, snacks; and it has a legendary product Eti Puf  (see photo on the side) which is very alike to our recipe of today. It is a kind of snack with biscuit at the bottom, marshmallow and chocolate pieces on the top.




You will feel how light it is while eating, but please don’t ask me the calorie amount. This is the last thing that you think while eating.  

Ingredients:
CAKE
2 eggs
1 glass of sugar (200 gr)
1 tea glass of sunflower oil (80 ml)
1 glass of Milk (200 ml)
1 glass of Flour (140 gr)
3 tale spoon of cacao
1 packet of baking powder
1 packet of vanilla powder


MARSHMALLOW
1 packet of  Crème Olé  (Dr. Oetker)
1 packet of instant Chantilly cream
3 glass of cold milk

Preparation:

First eat eggs, sugar, oil and milk then add flour, baking powder, vanilla powder and cacao and beat couple of minutes more.

You can pour your mixture to a large baking tray after placing the greaseproof paper.  Your cake will be a very thin layer, so spread the mixture with a help of spatula.

Bake the bake at 180 degrees Celsius at Turbo for 15 minutes.  A toothpick inserted in the center should come out clean.  Leave the cupcakes to cool completely

During the cooling, we can make our marshmallow. Put Crème Olé and chantilly cream and mix the solids. Then add 3 glass of cold milk and beat approximately 5-7 minutes. The consistency will be intense so beat until then.

When the cake cooled down, we will cut rounds with a help of glass. With regular glass of 200 ml we have approximately 20 pieces. Don’t throw away the remaining cakes, we will use them to decorate our dessert.

We will put 1 table spoon of cream to each piece make shape them properly. After we finish adding cream on top of cakes, we can place them to a serving plate.

You can use a mincing machine to make your remaining cakes sandy. Add sandy cakes on top of marshmallows.

You can serve immediate or keep your dessert in refrigerator for 1-2 hours which make it more delicious.

I hope you enjoy while making and eating it as I did.


Bon Appetit…

1 yorum: