Scroll down for English...
Çok patrik ve lezzetli bu tarifi çay saatine eşlik etmek
üzere veya akşam yemeğinde değişik ekmek servis etmek isteyenler için
yayınlıyorum. Yapması çok kolay, malzemeleri genelde evde bulunan bu tarif bir
“anne” tarifidir. İsminin mısır ekmeği olduğuna bakmayın, mısır ekmeğinden daha
lezzetli tek başına da yenilebilen kek tarzı ama tuzlu bir tarif.
Beğeneceğinizi umuyorum J
½ kg mısır
unu
3 kaşık
yoğurt
1 su bardağı
un
2 su bardağı
süt
½ su bardağı
sıvı yağ
1 yumurta
1 paket
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırma kabına koyun ve bir spatula
yardımı ile karıştırın.
Üzerine mısır unu ve normal unu ekleyin. Biraz daha
karıştırın.
En son yaklaşık 1 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin, çok
katı olmayan kek kıvamında bir karışım elde etmeniz gerekecek bu nedenle sütün
tamamını kullanmanız gerekmeyebilir. Bu kısmı biraz göz kararı.
Yaklaşık yarım saat 180derecede fırında pişirin.
Mısır ekmeğinizi fırından çıkarım 5-10 dakika bekledikten
sonra kalıbından kolayca çıkarabilirsiniz.
Cam bir pişirme kalıbı kullandıysanız, kabından çıkarmanıza
gerek yok, keserek servis edebilirsiniz.
This is a
very practical and delicious recipe that can accompany your tea time or any
kind of meal as bread. It is easy to cook and ingredients are the ones that all
of us have in our kitchen which makes it a “Mom’s recipe” The name is corn
bread but it is a kind of salty cake that you can serve solo J I hope you like it….
Ingredients:
½ kg corn flour
3 tbs yoghurt
1 glass flour
2 glasses of milk
½ glass of vegetable oil
1 egg
1 packet of baking soda
1 tea spoon salt
Preparation:
Mix
yoghurt, egg and oil with a help of spatula.
Add corn
flour and wheat flour, mix again.
Now you can
add the milk slowly while steering. Observe the dough while adding milk, the
consistency needs to be like cake, so you do not necessarily pour all the milk.
Butter the
cake cup and add some flour so that your cake does not stick to the cup.
You can use
a glass baking cup or regular thin, rectangular one. I would suggest thin,
rectangular cup, so that Corn Bread would look like real bread.
Bake it 30
minutes in the oven at 180 degrees.
i will Try it
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel bir tarif. Denedik, harika oldu.
YanıtlaSil