Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

19 Şubat 2012 Pazar

Limonlu Diyet Cheese Cake (Light Lemon Cheese Cake)



Henüz yeni olduğum, hızımı alamadığım ve önceki deneyimlerimi de paylaşmak istediğim için 2. tarifi de eklemek istiyorum.

Bu tarif ofis arkadaşlarımın bana hediye olarak aldığı "pastacılık kursu"ndan gelen bir tarif. İki günlük amatör mutfak sevdalıları için verilen bir kurstu ve 4 çeşit tatlı yapmayı öğrendik. Son derece keyifli geçmişti. Tabi ki orada normal cheese cake yaptık, diyet değil ancak içindeki tereyağ oranı dudak uçuklatacak kadar olunca, kursu veren şef sadece tarif olarak nasıl aynı lezzette diyet cheese cake yapabileceğimizi anlattı. Ben kendi denemem olarak hep diyet olanını yaptım, çünkü inanın normalinden tat olarak hiç farkı yok ve diyet olması yerken pişmanlık duymayı önlüyor :)) Bu kurs sonrası öğrendiklerim arasında yaptığım tek tatlı, sebebi diğer tatlıların kötü olması değil, benim damak tadıma en uygun olanın cheese cake olması...

Çok fazla fotograf yok ama olanları tarif sonunda yine paylaşıyor olacağım...

Malzemeler :
600 gr diyet Labne (3 kutu)
300 gr süzme yogurt (1/2 kiloluk normal diyet yoğurt alıp, kendiniz süzebilirsiniz)
250 gr seker (1 bardak toz splenda (veya benzeri) yeterli oluyor, marketlerde tatlı yapımı için diyet reyonunda bulabilirsiniz)
1 paket vanilya
150 gram krema (henüz bunun diyet ürününü bulamadım ama bulabilirseniz süper olur, yaklaşık bir küçük pakat krema)
6 adet yumurta (ama bence 4 adet yeterli oluyor, yumurta kokmasına gerek yok değil mi?)
1 adet limon kabuğunun rendesi
30 gram un (tepeleme bir çorba kaşığı)
200 gr limonlu diyet bisküvi
50 gr toz badem
1/2 bardak diyet süt (hamuru için kullanmamız gereken 130gr tereyağı yerine)
Süslemek için : Frambuaz sos veya çikolata sos

Yapılışı : Bisküvileri un haline getirip, bademi ve sütü bisküviler hamur haline gelecek kadar ekleyin (yarım bardağın tamamını kullanmanız gerekmeyebilir). Kelepçeli kek kalıbına bu hamuru ince bir tabaka olarak bastırarak yerleştirin. 150 derece fırından yaklaşık 10-15 dakika pişirin. Çıkarıp soğumaya bırakın.

Labne, süzme yogurt, splenda(şeker) ve kremayı beraber ağır hızda mikserle veya slikon spatula ile homojen ve pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

Yumurtaları tek tek bu karışıma ekleyip, iyice karıştırın.

En son un ve limon kabuklarını ekleyin.

Hazırladığınız karışımı bir müddet buzdolabında bekletmek daha kıvamlı olmasına yardımcı olacaktır.

Bu karışımı soğumuş olan bisküvi hamurunun üzerine ekleyin ve 160 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Kelepçeli kalıbınızı içi su dolu bir tepside pişirirseniz chesse cake'inizin kenarları beyaz kalıp çok daha güzel görünecektir.

Pişme süreci bittikten sonra soğuması için kelepçeyi açmadan bekleyin ve kelepçeyi, cheese cake'inizin kenarlarını ince bir bıçak yardımı ile kelepçeden ayırdıktan sonra açın. Önemli olan cheese cake'in çatlamamasıdır.

Üzerine sos koymadan veya sos koyarak servis edebilirsiniz. Şimdilik ev yapımı bir sos denemedim. Onu da dener denemez paylaşacağım. Ev yapımı sos doğal olması nedeni ile çok daha lezzetli olacaktır.

Ne zaman bu cheese cake'i yapsam çok beğenildi ve ev yapımı olduğuna güçlükle inandı herkes...

Yummyyy



Since I am new with this blog and want to share my previous experiences as well, I couldn’t stop my self and wanted to add one more recipe.

I learnd to cook this cheese cake at a bakery course related to desserts. This course that took 2 half-days was a birthday gift from my colleagues. It was a course for amateurs from a proffesional. We learned to cook 4 different desserts, it was really fun. The cheese cake that we cooked there, was full fat cheese cake of course, not the light one. But after seeing how much butter they use for that thin biscuit dough, our chef gave us ideas about how to make this cheese cake as light as possible. At home I cooked eachtime the light version. Because, believe it or not, but the light version has the same taste with the full fat one. Cheese cake is the only one that I cooked after having that course, not because of the others are bad but because cheese cake fits the best to my taste.

I don’t have many photos but still I will be sharing the ones I have at the bottom.

Ingredients :600 gr Mascarpone (Labne)
300 gr Thickened yoghurt (You may drain the 500 gr Light yoghurt by yourself)
250 gr sugar (1 glass of Splenda will be enough)
1 packet of vanilla
150 gr cream
6 eggs (4 would be more than enough)

1 grated lemon skin
30 gr flour (1 full table spoon)
200 gr lemon flavoured light biscuits
50 gr cracked almond
½ glass of light milk
Famboise sauce or chocolate sauce as dressing


Preparation :

Crash the biscuits and make a dough with cracked almonds and milk (be careful you may not need to use all milk). Place the dough in a baking cap as the photo below. Cook the dough for 10-15 minutes at 150 degrees (C). And cool it down.

While your biscuit dough is in cooking process you may start mixing the cream, yoghurt and sugar. You may use mixer (low) or you may use a slicone spatula.

After having a homogene mixture you add the eggs one by one.

Last ingredients will be grated lemon skin & flour.

It is beter if you cool the mixture in the fridge for a while.

This mixture will be placed on top of the dough that is already cooked and then you will cook the cake  in oven for 44-45 minutes in 160 degrees (C).

You need to cook your cheese cake placing your baking cup in to your tray with water in it. This will help you to have white sides.

Befaore opening your baking cup be sure that sides are free from the cup. You may use a thin knife for that. Because the most important thing is not having any cracks on your cake.

You may use chocolate or framboise sauce.

Everytime that I cook this chesse cake, everyone loved it and couldn’t beleive that it is homemade & light :)

Yummyyy....
 





Final : üzerinin kızarmamış olması daha makbul, yine de güzel görünüyor ama :)







Bu fotograf katıldığım kursta şefin yaptığı kek

This is the one cookes in the course by the Chef








3 yorum:

  1. Son derece hafif ve lezzetli bir tarifti. Teşekkürler Begüm Ergün...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor, ama krema çok kalorili. Onun yerine daha fazla yoğurt ya da labne kullansak olmaz mı?

    YanıtlaSil
  3. Hoşgeldiniz :) Kesinlikle olabilir. O şekilde denemedim açıkçası ama fikir olarak olmaması için bir neden yok...

    YanıtlaSil