Bu arada blog'umu ziyaret eden herkesin güzel yorumları için çok teşekkürler, şimdiden bir iş arkadaşım kızının doğumgünü mönüsünü hazırlamak için benden yeni tarifler bekliyor, heyyyoooo..... Bu tarif sana geliyor Serli'cim....
Tarifin sonunda aşamalar halinde resimleri bulabilirsiniz.
Malzemeler :
150 gr tereyag (oda sıcaklığında)
250 gr un (iki bardaktan biraz fazla)
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı damla çikolata
1 paket vanilya
2 yumurta
200 gr krema
100 gr şeker
Süslemek için, Renkli granüller
Bir dolu tatlı kaşığı bal ve sıcak su
****Ölçü kapları gramlı tariflerde çok işe yarıyor tavsiye ederim, tek bir kapta, su, şeker, un, vs ölçülerini bulabilirsiniz.
Yapılışı:
Tereyağı, şeker, krema ve yumurtaları yiyice çırptıkttan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.
Un iyice karışsın ama çok fazla çırpmayın, en son damla çikolataları ekleyin. Hamuru, tereyağını eritmeden elde ettiğimiz için biraz koyu kıvamlı bir karışım olacak. Bu karışımı slikon muffin kalıplarına paylaştırın, yaklaşık 15 adet muffin oluyor. Kalıpları tam doldurmayın 1-1,5 cm boşlık kalsın kalıplarda. Muffinleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat (belki biraz daha fazla) pişirin. Bu hamur çok güzel kabarıyor, pişerken izlemenizi tavsiye ederim :) Muffinleri çok kurutmamak gerek, ama piştiğinden de emin olmalıyız. Bir meyve bıçağı yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Muffinlerden bir tanesine bıçağı batırın çıkardığınızda üzerinde kek hamuru yoksa eğer muffinler fırından çıkmaya hazırdır.
5 dakika kadar kalıpların içinde soğuduktan sonra kolaylıkla kalıplardan çıkarabilirsiniz. Slikon kalıp kullanmanın en büyük avantajı muffinleriniz hiç bozulmadan çıkabilmesidir.
Süslemesi:
Muffinlerin üzeri çeşitli şekillerde süslenebilir ama bu kadar güzel kabarmış kekleri çok saklamamak gerek. Bu nedenle sadece renkli şeker granülleri yeterli olacaktır.
Bir tatlı kaşığı balı biraz sıcak su ile daha sıvı bir hale getirin, bu bal su karışımı granülleri keklerin üzerine yapıştırmamızı sağlayacak.
Farklı tabaklara değişik renkteki granülleri koyduktan sonra, keklerin üzerine ballı su sürüp, sonra kekleri granüllere batırabilirsiniz.
Şekerli kekleri güzel kek kağıtlarına koyup servis için hazır hale getirebilirsiniz.
NOT : Slikon kalipları ilk defa kullanıyorsanız, kullanmadan önce mutlaka yağlayın, sonraki kullanımlarda yağlamaya gerek yok.
After a break of a few days, I decided to share a new recipe with you. This is something that I tried earlier. I have been searching for a while for good muffin cooking cups untill I saw these nice ones during one of my random Tchibo visits. They were so colorful and nice looking that I bought them immidiately, and of course on that weekend I cooked my muffins. I was planning to search for good recipe however I realised that there is a very nice one in the manual of my muffin cups. Seeing the ingredients, I was pretty sure that the outcome would be good and delicous. I highly recommend you to try this one.
By the way I would like to thank to all who visited my blog and made really nice comments. Already I have a colleague who wants me to add more recipes in order her to decide the menu of her daughter's birthday party, heyyooo.... This recipe is for you, Serli.....
You may see the photos of process at the bottom of the recipe.
Ingredients:
150 gr butter (room temperature)
250 gr flour (more than 2 glasses)
1 packet of baking powder
1/2 glass of chocolate pieces
1 packet of vanilla
2 eggs
200 gr cream
100 gr sugar (less than a glass)
Honey, hot water & colored granules to decorate
*** Please note that you may use measure cups to have the exact amount.
Preparation:
Mix the butter, cream, sugar & eggs with a help of mixer.
After that, add the flour, vanilla & baking powder. When you add the flour, be sure that they become homogene but don't mix them too much. Finally add the chocolate pieces.
Since we haven't melted the butter, the mixture will be a little bit solid. You share the mixture into the muffin cups, you will have approximately 15 muffins. You shouldn't fill the cups to the top, leave a space of 1-1,5 cm for them to be able to bake.
You cook the muffins for 30 minutes (maybe a little bit more) in an pre-heated oven in 180 degrees (C)
You will love the way they are rising, I would suggest you to watch the entire oven process :)
You can use a thin knife to see if your cakes are ready. Dip the knife to one of your cakes and if there is no dough on the knife, then it is ready to be taken out.
Cool them for 5 minutes, and then you can take them out of the cups.
The biggest advantage of these slicone cups is that your cakes come out really easily without any dammage.
How to decorate:
Colored ganules will be enough to decorate them. You can add hot water into one spoon of honey . So you have a liquid and eatable glu :)
Put some honey on top of your cakes and then dip them into different colors of granules.
Final touch will be nice paper cups to make them ready for the service.
I hope you enjoy this one as well....
PS : If it is the first time that you will be using your slicone muffin cups, put some buttter in it. There is no need to butter the cups for the second time.
Pişmeye hazırlar Ready to cook |
Kabarma safhası Baking Process |
Soğuma Cooling |
Renkli Granüller Colored Granules |
Servise hazır Ready to serve |
Güzeller değil mi? They are nice, aren't they? |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder