Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

28 Şubat 2012 Salı

Yeni Yıl Kurabiyeleri (Christmas Cookies)

(English version available at the bottom)

Öncelikle geçen hafta sonu vermiş olduğum Crème Brulée sözünü yerine getiremediğim için özür dileyerek başlıyorum. Hareketli bir hafta sonu geçirdim ve bu nedenle bu tarifi deneyemedim. Ama daha fazla ara vermek istemediğim için bugün sizinle Yeni Yıl Kurabiyeleri’mi paylaşmak istiyorum.
Hem lezzetli hem de görseli çok güzel olan bu kurabiyelerin maalesef tam tarifini yazmayacağım, çünkü bu tarifi bu işi profesyonel olarak yapan birinden aldım, beni kırmayıp, tarifini paylaştı ve bunu izinsiz duyurmak istemiyorum.  Basit bir “google” araştırması ile bir sürü tarife çok kolay ulaşabilirsiniz. İpucu olarak karışık olanları değil malzeme sayısı en az olanı tavsiye ederim.
Bu kurabiyeyi iki sene önce deneme amaçlı yaptım, hatta abimin askerde olduğu dönemdi ve ona ve arkadaşlarını bir sürü kurabiye gönderdim.  Rütbelilerden biri, ne yapsa beğenirsiniz, süs sanıp, kütüphanesine koymuş J Gerçekten de o kadar güzel görünüyorlar.
Malzemeler: Yağ, un, tereyağı,  yumurta, şeker, zencefil yeterli
Süslemek için: Şeker hamuru, gıda boyası (yeşil), granül süsleme kalemleri, lame şekerli boncuklar
Kurabiyeyi şekillendirmek için Çam ağacı şeklinde kalıp işin olmazsa olmazı tabi ki.

Yapılışı: Öncelikle yumurta, yağ ve şekeri yoğurun. Sonrasında katıları ekleyin un ve zencefil. (Nişasta kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmem, kurabiyenizin gereğinden fazla dağılmasına sebep oluyor)

Hazırladığınız hamur ele yapışmayacak ve kolayca açılabilecek kıvamda olmalı.

Merdane yardımı ile bir miktar hamuru 0,5 cm kalınlıkta açın ve kalıbınızla kesin. Kesilen kurabiyeleri pişirme kâğıdı koyduğunuz tepsinize dizebilirsiniz.

Eğer elinizde mevcut harf kalıplarınız varsa ve üzerine tamamen şeker hamuru kaplamayı düşünmüyorsanız bu harflerle kurabiyelerinizi kişiye özel hale getirebilirsiniz.

Kurabiyeler yaklaşık 15 dakika kadar, önceden ısıtılmış fırında pişirilecek. Kurabiyeleriniz soğuduğunda artık süslemek için hazır hale gelmiş olacaklar.

Süslemek için önce paket halinde almış olduğunuz şeker hamurunu renklendirmekle başlayacağız.  Şeker hamurlarının renklileri de satılıyor ancak, ben kendi istediğim rengi kullanmayı sevdiğim için beyaz şeker hamuru alıp, istediğim rengi ekliyorum. Yeni Yıl kurabiyeleri için hep şimdiye kadar yeşili tercih ettim gerçi.

Sıvı gıda boyası kullanıyorum ben. Aklınızda olsun çok az miktar bir boya tüm kurabiyelerinizin üzerini kaplayacak şeker hamurunu renklendirmeye yetecektir, sakın fazla kullanmayın. 150-200 gr kadar şeker hamuruna bir çağ kaşığının ucuyla koyacağınız boya yeterli olacaktır.  Şeker hamurunuzu ince bir tabaka halinde  bir poşetin üzerinde açmanızı tavsiye ederim, aksi takdirde üzerinde açacağınız masaya yapışır, yapışmasa bile açtığınız yerden kaldırırken yırtılır. Poşetin arasında açtığınız şeker hamurunu yine aynı çam ağacı kalıbıyla kesmeniz gerekecek. Kesmiş olduğunuz bu hamuru kalıbı ile birlikte poşetten alıp, üzerine ballı su sürmüş olduğunuz kurabiyeye yapıştıracaksınız.



Hamuru kurabiyenin üzerine dengeli koymak gerekiyor, çünkü genelde şeker hamuru daha esnek olduğu için kurabiyeden büyük olabiliyor, elinizle gerekli şekillendirmeyi yaptıktan sonra, şeker hamurunun donması için biraz beklemeniz gerekecek. Tabi, eğer şeker hamuru yapıştırmış olduğunuz kurabiyeleri de harf kalıplarınız yardımıyla isimlendirebilirsiniz.


Harf kalıplarını kullanırken kurabiyelerin üzerine çok bastırmamaya dikkat edin, yoksa o emek harcadığınız güzelim kurabiyeler birer birer kırılır J İstediğiniz yazıyı yazınca sol tarafı ilk olarak kurabiyenin üzerine koyun ve yavaşça sağ tarafı da bastın. Birkaç deneme sonunda en sağlıklısının bu şekilde olduğuna karar verdim.

Şeker hamurlarını yapıştırdıktan sonra biraz daha sevimli hale getirmek için kurabiyeleri, hazır olarak satılan granül tüplerden veya lame renkli pasta süslerinden kullanabilirsiniz.

Artık gerisi sizin yaratıcılığınıza zevkinize kalmış.

















Bu arada şeker hamurunu açıp kurabiyelerin üzerine yapıştırmak çok zaman aldığı için istenirse, sadece granül şekerletüpler yardımı ile de süsleme yapılabilir. Bu şekilde de hiç fena olmuyorlar benden söylemesi.  
Son olarak da süslemiş olduğunuz kurabiyelerin, şeker hamuru veya şekerleri kuruduktan sonra uygun boyutta kurabiye poşetlerine koyup güzel bir kurdele ile bağlayabilirsiniz. (1. Foto)

 Ve işte hediye edilmek üzere hazırlar bile… Yapması zevkli olduğu kadar bir o kadar da yorucu, şimdiden uyarmış olmak isterim.

Ben bu kurabiyeleri kendimce gelenekselleştirmeyi planlıyorum, önümde yenisi yapmak için hala 10 ay var.




***Bu arada tüm bu malzemeleri Eminönü’nde rahatlıkla bulabilirsiniz.





Sorry for the delay, here it comes English version..


First of all I would like to apology for not making Crème Brulée this weekend as I promised. It was a busy weekend and I couldn’t find time to cook it. I didn’t want to give a long break with the recipes and so here it comes “Christmas Cookies”.
 

Since I got the recipe from a Professional, I will not tell exactly the entire recipe of these nice and good looking cookies in respect of her. She was so kind to tell me how she cooks her delicious cookies. You may google it easily, and find plenty of different recipes. Let me give you a little hint, don’t go for complicated recipes just pick the one with less ingredients.
 

It was 2 years before that I tried first this recipe. It was the time when my brother was at the military service. I cooked the cookies and sent them to him to share with his friends in the army. You know what; one of the titled soldiers thought that the cookie is a decoration and he placed it in his bookshelf J  They are really very good looking.
 

Ingredients:  Butter, flour, eggs, sugar, ginger will be enough.

To decorate; confectioners frosting, green food coloring, colored writing icing, cookie cutter (Christmas tree shaped) is the essential think.



Preparation: First mix eggs, butter and sugar. Then add flour, baking powder, ginger powder. (I don’t recommend using starch, which make the cookie more fragile)

The dough shouldn’t be sticky to your hand. On a lightly floured surface, roll out the dough to a thickness of about 0,5 cm. Use Christmas tree shaped cutter to cut out the cookies.

If you are planning to cover your cookies with fondant icing entirely, you can use letter shaped biscuit stamps to personalize your cookies.

Bake about 15 minutes. They are done when the edges are becoming brown and firm.  When you cool them for 1 minute they will be ready to decorate.


To decorate you need to start with coloring your  fondant icing. You can find already colored ones in the store however I like to use the colors that I want so I prefer buying the white one and color it by myself.

I mostly use green for the Christmas cookies as you can imagine. I am using liquid colors. Please note that a very little amount is enough for the sugar, ie for approximately 150-200 gr of confectioners frosting you only need to add an amount with the edge of the tea spoon.



You need to roll out the colored fondant icing on a plastic bag (plastic bag will be at the bottom and at the top as well). It will be really thin dough. You need to shape them again with the same cutter that you used for the cookies.  You will place this colored dough on top your cookies after putting some liquid honey on it. This will help sugar dough to stick on the cookies.




Be very careful while putting fondant icing on the cookie, it should be placed well because since it is thin and flexible it is usually larger than the cookie. After 2-3 minutes you can decorate your green and nice cookies with writing icing or you can again personalize your cookies with letter biscuit stamps.






While using these stamps, do not pres much, that might cause broken cookies after all that effort, it is not nice to have your cookies broken J Place the left side of the stamp first than pres the right side. After several trials I found out that this is the best way. I add also some patterns made by writing icings. The rest is up to your creativity.


  

Since this green sugar dough take a lot of time to paste on the cookies, you may simply use writing icings. It is easier to make those, and they look still very nice.

 After you are done with the decoration, you can put them in nice plastic cookie bags and tie them with nice ribbons. Now they are ready to be gifts…  Warning: It is pretty fun to cook and prepare them but very very tiring too.

  

I am planning to cook Christmas cookies every year as a tradition.  I still have 10 months to go for the new ones. No rush….


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder