Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

24 Mart 2012 Cumartesi

Zencefilli Elmalı Kek (Ginger & Apple Cake)


Aslında bugün Sufle yapma niyetim vardı ama çeşitli nedenlerle daha kolay ve pratik yapılacak bir şeye karar vermek durumunda kaldım. Ama Sufle için gerekli araştırmayı yaptım, çok yakında gelecek tarifin ipucunu vermiş olayım J




Annemin yemek defterini karıştırdım, deneyecek bir şeyler arıyordum. Gözüme Zencefilli Kek tarifi çarptı. Yapmaya karar verdiğimde her zamanki gibi internetten başka tariflerle de karşılaştırdım, Oktay Usta’nın zencefilli elmalı tarifi uygun göründü, bir iki ufak uygulama değişikliği ile bu tarifi yaptım.





Sonuç güzel oldu, yapması da kolay ve keyifli. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun J


 

Malzemeler
4 Yumurta
1 bardak esmer şeker
½ bardak beyaz şeker
1 bardak süt
3 kaşık tereyağı
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 bardak kırık fındık
4 Adet Elma & Tarçın & Toz şeker





Yapılışı


Öncelikle şekerleri ve yumurtaları mikserle çırpın. Yaklaşık 2-3 dakika.

Sonrasında oda sıcaklığında tereyağını ve sütü ekleyin. Biraz daha çırpın.







Tarçın, zencefil, kabartma tozu, limon rendesini ekleyin. Hepsini elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Unu çok fazla eklemeyin, çünkü kıvamına göre daha fazlasını ekleyip eklemeyeceğinize karar vereceksiniz. Fikir vermesi adına söylemek isterim ki ben 8 kaşık kadar koydum, ama dediğim gibi kıvamıyla ilgili karar size kalmış.


Katıları da karıştırdıktan sonra kekinizin hamuru hazırlanmış oluyor. Son olarak kırık fındıklarınızı ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın.







Elmaların ortasını çıkarıp, soyduktan sonra halka halka doğrayın. Kararmaması için limon suyu dökün. Dilimlenmiş elmalı tarçına bulayıp kare cam fırın kabına dökmüş olduğunuz kek karışımının üzerine dizin. Az toz şeker serpin.











180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirmeniz gerek. Takip etmenizde fayda var, çok kurumaması gerek. Piştiğini düşündüğünüzde ince meyve bıçağını hamura batırın, eğer bıçak temiz çıkıyorsa kekiniz fırından çıkmaya hazırdır.








Today, actually I was planning to bake a chocolate soufflé, however due to various reasons I decided to bake something easier and practical. Meantime I have already made necessary research for baking soufflé, a small hint about the upcoming recipe which I believe soon.
 

I went through my mom’s recipe notebook trying to find something that I haven’t cookes yet. Ginger Cake hit me and the decision made. As usual I made a research on internet about some other types of  ginger cakes and decided on cooking the one from Chef  Oktay’s website “Ginger & Apple Cake”. I made some changes while preparing. Here it comes below…
 

The outcome is pretty good. Bon appétit to everyone who will try this recipe J

Ingredients:
4 Eggs
1 glass of Brown sugar
½ glass of white sugar
1 glass of milk
3 table spoon of butter
1 grated lemon skin
1 packet of baking powder
Flour as it takes
2 dessert spoon of ginger powder
1 tea spoon of cinnamon
1 cracked nuts
4 apples & cinnamon & white sugar


Preparation:

First mix the eggs with Brown and white approximately 2-3 minutes.
Then add butter (room temperature) and milk. Mix again.

Now it is time for cinnamon, ginger, baking powder, flour and grated lemon skin. Don’t add too much flour at first; you will arrange the amount of flour depending on the consistency. Just to give you an idea I added approximately 8 table spoon of flour, but as I said you will decide yourself.
Final addition to your mixture is cracked nuts. Do not mix much just with the help of a spoon.

Peel the apples and cut them in round shapes as per the photo above. Put some lemon juice on your apples so that they will not get dark. Then dip them in cinnamon and place them on top of your mixture that you poured in glass oven cup (square shaped). Put some sugar on top of your apples.
Enough to bake for 40 minutes in an oven pre-heated. It is better if you observe the baking process. When you feel that it is cooked dip a knife to your cake, if it comes out clean, then your cake is ready to be taken out.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder