Scroll down for English...
Daha başlığı görür görmez
bu tarifin birçok kişide merak uyandırdığına eminim… Çünkü ben de yeşil çay ile
kek, pasta, kurabiye yapıldığını duyduğumda çok şaşırmıştım. Ama bu fikri hiç yadırgamadım. Bu tarifin
hikayesi İngiltere’de yaşayan arkadaşım
Aylin ile internette yaptığımız sohbetle başladı.
Malzemeler:
KEK için;
120 ml süt (yarım su bardağından biraz fazla)
3 yeşilçay poşeti
100 gr un
20 gr oz kakao (2 silme çorba kaşığı)
140 gr toz şeker (yaklaşık bir bardak)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 yumurta
125gr pudra şekeri
40 gr tereyağ
10 gr Matcha Powder (yeşil çay tozu) – 2 çorba
kaşığı kullandım ben
20 ml süt
Yapılışı:
Birkaç saat öncesinde ya daha iyisi bir gece
önceden 120 ml sütün içine 3 adet yeşil çay poşetini atıp dolapta soğutuyorsunuz.
Her şey eşit şekilde karışmış olmalı. Sütün
içindeki yeşil çay poşetlerini alıp, içine bir yumurta kırarak ayrıca çırpın.
Süt ve yumurta karışımının yarısını katı
karışımınıza ekleyip, çırpmaya devam edin, homojen bir kıvama oluşunca sütün
diğer yarısını da ekleyip birkaç dakika daha çırpın.
Kek karışımınız artık kalıplara koymak için
hazırdır. Direkt olarak cupcake kağıtlarına koyabilirsiniz veya benim gibi
silikon cupcake pişirme kaplarında pişirip sonrasında cupcake kağıtlarına
aktarabilirsiniz. Kalıplarınızın yarısına kadar doldurun, kekinizin fazla
kabarması kalıplardan taşmasına ve keklerinizin şekillerinin bozulmasına sebep
olabilir.
Yaklaşık 25 dakika 170-180 derecede pişirebilirsiniz. Kekleri
fırından çıkarmadan önce bir kürdanı kekinize batırın, kürdan temiz çıkıyorsa,
keklerinizi artık fırından çıkarabilirsiniz.
Keklerimiz pişerken, kremamızı
hazırlayacağız. Yine önce katıları
(pudra şekeri, Matcha Powder (yeşilçay tozu)) ve tereyağını kum kıvamına gelene
kadar mikserle çırpıyoruz.
Sonrasında sütü azar azar ekleyip kremamızı köpük
kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. En az 5 dakika çırpmanız gerek.
Soğuyan keklerin üzerine yeşil çaylı kremamızı
sürüp, yeşil çay tozuyla biraz
süslediğimizde cup cake’lerimiz harika görüntüleri ile servise hazır demektir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun…
I am pretty sure that the title of this
recipe will cause a curiosity for many of you. Because it was the same for me when I first
heard that it is possible to make cakes, cookies with green tea. I was
surprised but I didn’t neglect the idea.
The story of this recipe starts by an online chat between me and my
friend Aylin who lives in England. Later on, when she came to Turkey, my dear
friend brought me a lovely cook book (The Hummingbird Bakery) and a packet of
Matcha Powder just to clear my curiosity that she awoke a while ago. I admit
that it has been a while that I received this kind present, but unfortunately
didn’t have chance to cook it earlier. I was sure that the outcome would be
good but not as much as I experienced J
I don’t think that it is an easy thing to
find matcha powder everywhere but I believe you can powder yourself green tea
and use as matcha powder.
To make the long story short, here is your
Green Tea Cupcake recipe;
Ingredients:
CAKE;
120 ml milk
3 green tea bags
100 gr flour
20 gr cocoa powder
140 gr caster sugar
1 packet baking powder (2 tea spoon)
1 packet vanilla powder (2 tea spoon)
40 gr unsalted butter at room
temperature
1 egg
GREEN TEA FROSTING,
125gr icing sugar
40 gr unsalted butter
10 gr Matcha Powder
20 ml milk
Preparation:
Put the milk and green tea bags in a jar and refrigerate for couple
of hours or overnight
First you mix all solids (flour, cocoa, sugar, baking powder, vanilla
powder) and butter by a blender on slow speed until you get a sandy
consistency.
All should be well mixed. Then you can take out the tea bags from
the milk and add the egg, mix well.
Then add half of the milk and
egg mixture to your solid mixture and
beat again on slow speed. When it is all mixed add the other half and beat on
fast speed for couple of minutes.
Now your cake mixture is ready to be poured to cup cake cups. Fill only
the half of the cups.
Bake in the pre-heated oven at 170-180 degrees for 20-25 minutes. A toothpick inserted in
the center should come out clean. Leave
the cupcakes to cook completely.
While our cupcakes are in the oven we will prepare the frosting.
First beat icing sugar, matcha powder and butter until you have sandy
consistency. Then pour the milk slowly and beat on fast speed until you have fluffy
frosting, at least 5 minutes.
When the cup cakes are cold, put the frosting on and sprinkle some
matcha powder to decorate.
Enjoy it…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder