Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Nisan 2012 Pazar

Lor Peynirli Biber Kavurma (Sauteed Green Pepper with Homemade Cheese)





Tembel bir Pazar günü geçiriyorum bu yüzden kolay ama farklı olacağını düşündüğüm bir tarif yapmak istedim. Lor Peynirli Biber Kavurma bu tanıma en uygunuydu J Ama dikkatinizi çekmek isterim ki sadece biberi kavurup içerisine peynir eklemeyeceğiz. Peynirimizi de kendimiz yapacağız.













Malzemeler :

1,5 kg Yoğurt
Biraz tuz
Su
500 gr yeşil biber
Sıvı yağ












Hazırlanışı




Öncelikle peynirimizi yaparak başlayacağız. 1,5 kg yoğurdu biraz tuz ve bir çay bardağı kadar su ekleyip ocağa koyacağız.







Kaynamaya başlamadan hemen önce ateşten alın. Tencerenin yanında oluşan kabarcıklar oluşunca biraz karıştırıp, ateşten alabiliriz. Bu işlemle yoğurdun kesilmesini sağlıyor olacağız.









Pişirmiş olduğunuz yoğurdu soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra peynir yapabilmek için süzeceğiz. Tel süzgeç ve bir mutfak bezi kullanmamız gerekiyor. Tel süzgecin üzerine mutfak bezinizi koyun ve soğumuş olan yoğurdu bu süzgeçe koyun. Yaklaşık 1 saat kadar süzülmesini bekleyin. Süzgecin üzerine bez koymanız daha iyi süzülmesini sağlıyor.

 












Bu işlem sonucunda son derece lezzetli lor peynirine (daha doğrusu Ekşimik’e) kavuşmuş olacaksınız.






Bundan sonrası çok kolay ve pratik. Biberlerinizi ufak ufak doğrayın, ve bir tavada kavurun. Biberleriniz kavrulduktan sonra ateşten almadan önce lor peynirinizi (ekşimiğinizi) ekleyin. İyice karıştırdıktan son tavanızı ateşten alın.








Lor peynirli biber kavurmamız servis için hazır. Bizim ailece çok sevdiğimiz bir meze, lor peynirinin evde yapılış olması kesinlikle ayrı bir tat katıyor ama uğraşmak istemeyenler hazır lor peyniri de kullanabilir tabi ki J




  



It was a lazy Sunday form e, that’s why I decided to cook a recipe which is easy to cook and different. This explanation fits “Sautéed Pepper with Lor Cheese” J I would like to advise that we will not only sauté the pepper and add cheese but we will make as well the cheese.



Ingredients:

1,5 kg yoghurt
A pinch of salt
Half glass of water
500gr green pepper
Vegetable oil


Preparation:

First we will make the cheese. Put the yoghurt in a casserole and add some salt and half glass of water. Cook the yoghurt for a while on a medium heat. We will take it away right before it starts boiling. The bubbles at the sides will alert us to take it away from the heat. With this process, we will separate the water of the yoghurt.



Wait until it gets cool. When it is cold, we will strain the yoghurt. We need a strainer and a kitchen cloth. Place the cloth in the strainer and pour your yoghurt. You need to wait approximately one hour for yoghurt to be strained. This cloth helps your cheese to be strained better.



At the end of this procedure, you have your delicious Lor Cheese. Now it is the easiest part of our appetizer. You only need to the peppers into small pieces. Sauté them in vegetable oil in a pan.

When you get peppers sautéed, you add the cheese and just mix it. As soon as you mix the cheese and the peppers, you are ready to take it away from the heat.



Yes, your Sautéed Pepper with Lor Cheese is ready to be served. This is one of the favorite appetizers of my family. Homemade cheese adds lots of taste to this dish, but of course if you don’t want to do the cheese on your own, just buy some and add it to your sautéed peppers. You are going to love it…J


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder